Infraroodpaneel als hoofdverwarming

woonkamer infrarood paneel schilderij Venetie

Warmtepaneel Hoofdverwarming

Duurzame infrarood panelen

Infraroodpaneel kan je als hoofdverwarming of als bijverwarming inzetten. De hele ruimte kan je snel, duurzaam en goedkoop verwarmen met meerdere ir panelen. Naast dat ze modieus zijn en altijd bij je inrichting passen, zijn de ir panelen ook nog eens duurzaam. Tevens hebben ir panelen weinig energie nodig om een aangename warmte te creëren.

Als klap op de vuurpijl, heeft een infrarood paneel geen onderhoud nodig. De installatie is eenvoudig en snel. Met infrarood paneel als hoofdverwarming bespaar je daardoor flink op de kosten.

Een infrarood paneel kan je aan de muur of plafond monteren. In combinatie met het duurzame energie verbruik, wordt infrarood verwarming aanbevolen als hoofdverwarming. De langgolvige infrarode straling verwarmt je hele huis op een efficiënte manier.

Door de panelen op de juiste manier te positioneren bespaar je op de kosten voor elektriciteit, doordat je namelijk minder energie gebruikt.

De vele designs zijn echte blikvangers, die prachtig opgaan in je inrichting. De infrarood panelen zijn klein, plat en in vele kleuren verkrijgbaar.

Het is ook mogelijk om een waanzinnig kunstzinnige of dierbare foto op het paneel te laten drukken. Je zult verbaasd zijn hoe mooi dit in je woonkamer staat.

Infrarood panelen bieden een zeer goed alternatief voor de traditionele verwarming die op gas werken. Overstappen naar dit duurzame elektrische verwarming systeem is een slim en kostenbesparend idee.  Infrarood warmtepaneel koop je bij HeatXL.

Gratis Offerte aanvragen

Infrarood warmtepaneel

Of koop infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

Heb je vragen of wil je meer weten over de zuinige HeatXL infraroodverwarming? Neem contact met ons op. Al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken exacte berekening hoeveel geld je per maand of per jaar bespaart met infrarood verwarming.

INFRAROOD PANELEN ZIJN GROEN

infrarood paneel groen woonkamer
schilderij met infrarood paneel boven het bed

ENERGIEVERBRUIK VAN INFRAROOD PANELEN​

Goedkoper dan een CV installatie

Verwarmen met ir panelen is bijzonder zuinig in gebruik, waardoor je de investering al snel terugverdient.

De verbruikskosten van een ir paneel zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de verwarmingstijd en het benodigd vermogen. Heb je een goed geïsoleerd huis, dan werken je ir panelen nog veel beter.

Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer 15 tot 25 euro cent per uur is. Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh en jouw warmte behoefte 0,9 kWh is. Dan kom je uit op 0,25 euro per uur.

Met infrarood panelen in je hele woning, creëer je een aangename warmtegolf. Infrarood panelen als bijverwarming is zeer geschikt voor wat oudere woningen. Je kan het paneel af en toe aanzetten ter ondersteuning van het huidige verwarmingssysteem om snel de gewenste temperatuur te bereiken.

Het maakt niet uit hoe groot en hoog de kamer is, verwarming met infrarood stralen doen hun werk opperbest! Om de hele ruimte te verwarmen laat je door de adviseurs uitrekenen hoeveel panelen nodig zijn. Bij gebruik als bijverwarming volstaat meestal één ir paneel.

Verwarmen met infraroodpanelen heeft de toekomst! Ook voor bedrijven.

kantoor krijtbord infrarood paneel

Infraroodpaneel is goedkoop in energieverbruik

Bespaar veel geld

Infraroodpaneel is goedkoop. Het unieke systeem van infraroodverwarming heeft veel componenten waardoor je efficiënt kosten bespaart. 

Om te starten de lage aanschafprijs. Je hebt al ‘n paneel voor honderd euro. Dit kan oplopen tot boven de duizend euro, afhankelijk van het ontwerp, grootte en vermogen. 

Ten tweede is de installatie van een ir verwarming eenvoudig. Je hoeft geen complete hr ketel met radiatoren te installeren. Dit scheelt je enorm in de kosten. 

De besparing op energie is het derde deel, want een infraroodpaneel is binnen enkele minuten opgestart en zorgt ervoor dat je direct van de warmte geniet. Waarom een uur lang wachten op een centrale verwarming en die ook nog eens CO2 vervuilend is?

Wist je dat een centrale verwarming heet water door alle kamers moet pompen? En dat je daardoor veel geld verliest

Infrarood panelen kan je per kamer via een iPhone- of Android app instellen en bedienen. Ook als je bijna thuis bent, dan kies je het infrarood paneel wat je wilt verwarmen. Een warm welkom thuis. 

Heb je een goed geïsoleerde woning dan werken de ir panelen nog beter. Echter is het geen must. Ook in oudere huizen, waar de isolatiewaarde lager is, doet een infrarood verwarming het zeer goed. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op.

Kinderkamer met infrarood paneel

Infrarood Warmtepaneel geeft gezonde warmte

Kind en diervriendelijke verwarming

Infrarood paneel gebruikt, net als de zon, infraroodstralen en wel zonder de schadelijke UV-stralen. Met een ir paneel in huis voel je meteen de warmte op je lichaam, zoals de directe zonnestralen. 

Conventionele verwarmingen hebben gewoon langer de tijd nodig om de ruimte te verwarmen en drogen daarbij de lucht uit. Centrale verwarming is ongezonder, langer koud en duurder dan de infrarood verwarming.

Ir panelen verwarmen de objecten in de kamer op, die vervolgens de warmte vasthouden. Daarnaast reflecteren de lange infrarood c-stralen op alles wat zich in de ruimte bevindt. Hierdoor voel je van alle kanten de warmte, mits je in het bereik staat van 3 meter. De ir stralen raken je huid maar dringt niet door. 

Doordat ir panelen niet de lucht verwarmen, is er geen circulatie, waardoor je geen last hebt van rondzwevende stofdeeltjes en bacteriën. Dit maakt het binnenklimaat een stuk gezonder. Vooral mensen met allergieën en bronchiën problemen hebben hier veel baat bij. 

Met een infrarood paneel als hoofdverwarming in huis creëer je een gezond binnenklimaat. 

Infrarood paneel is makkelijker in het onderhoud, want er zitten geen bewegende delen in. Iedereen weet dat als er draaiende onderdelen in een apparaat zitten, je deze elementen regelmatig moet vervangen door slijtage. 

Bij infraroodverwarming hoef je geen onderdelen te vervangen en zelden een onderhoudsbeurt te doen. Je hoeft bijvoorbeeld geen water bij te vullen of de radiatoren te ontluchten. Je bespaart al snel vele euro’s per jaar. 

Verwarming met schilderij of foto

Bijna alles is mogelijk, vraag nu een offerte aan